Рулет з малюнком

Як спекти рулет з малюнком

2 способи приготування

1 спосіб:


Інгредієнти:
Для бісквіта:
- 4 яйця
- 130 г цукру
- 75 г борошна
- 40 г крохмалю
- 1 пакетик ванільного цукру
- Трохі солі

Для малювальної пасти:
- 1 яєчний білок
- 30 г цукру
- 30 г м'якого вершкового масла
- 40 г борошна
- Кілька крапель харчового барвника
Можна використовувати порошок малини, какао порошок , але тоді на цю ж кількість зменшити муку.

Для начинки:
- 300 мл 33% вершків
- 3 ст.л. цукрової пудри
- 300 г свіжої малини (або 200 г замороженої малини або вишні)
- 1 ст. л лікеру або коньяку

Спосіб приготування:На пекарської папері олівцем обвести формочки для печива або інший трафарет, можна щось написати.Напис краще зробити чіткої, жирним шрифтом.Якщо використовуються заморожені ягоди, необхідно заздалегідь їх викласти в сито і розморозити.Якщо малина свіжа, помити її і відкласти половину.Просочення:Другу половину малини протерти через сито в маленький сотейник, додати 1 ст. л. цукрової пудри і на маленькому вогні довести до кипіння.Зняти з вогню і остудити. За бажанням додати 1 ст. л. лікеру або коньяку. Просочення готова.Малювальна паста:Збити яєчний білок і цукор, додати м'яке масло і борошно.Ретельно збити до однорідної маси.По краплі додавати харчовий барвник до бажаного відтінку. Враховуйте, що при випічці колір стане більш інтенсивним.Перекласти масу в кондитерський мішок і тонкої насадкою.Знадобиться деко 30 х 30 см.Якщо він темний, на дно постелити чистий аркуш паперу для випічки-це необхідно для більшого контрасту малюнка. Папір з малюнком покласти зверху, намальованої стороною вниз.Нанести малювальну масу з мішка на малюнки і літери, потім злегка вирівняти поверхню, якщо це необхідно. Деко прибрати в морозильник на 30 хв.* Якщо пергаментний папір не дуже якісна, щоб уникнути прилипання малюнка, змастіть її рясно вершковим маслом!Бісквіт:Відокремити білки від жовтків і збити їх в міцну піну і відставити.В іншій мисці жовтки збити з цукром, ванільним цукром і 3 ст.л. гарячої води до розчинення цукру в білу піну.Білки викласти на жовтки, просіяти туди ж борошно з крохмалем і сіллю, обережно перемішати віночком.Дістати з морозилки деко з малюнком і акуратно вилити зверху рідке тісто. При необхідності розрівняти шпателем.Підвести деко з одного боку і різко грюкнути 2-3 рази по столу, щоб тісто рівномірно розподілилася.Випікати в розігрітій до 180 С духовці 12-14 хв. до золотистого кольору.Готовий корж перекласти з дека на чисте кухонний рушник, скрутити його в рулет (малюнок зовні), залишити остигати.Збити міксером або віночком вершки з цукровою пудрою до м'яких піків.Остиглий корж обережно розгорнути, зняти папір для випічки і можна перенести на силіконовий килимок або залишити на рушник.Обрізати підсохлі краю, якщо є необхідність.Малюнок залишається внизу !!!За допомогою кисті нанести просочення на бісквіт, потім викласти і розрівняти збиті вершки.Цілі ягоди малини розкласти поверх вершків. Бажано відкласти 2 ст.л. вершків у чистий корнетик і наповнити ними кожну ягоду.Це не займе багато часу, але дозволить уникнути зминання ягід.Згорнути корж в рулет, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 6-8 годин.Якщо залишилася ягідна просочення, можна додати в неї ще цукрової пудри і пізніше використовувати як соус і для прикраси десерту.2 спосіб:Другий спосіб набагато простіше. Суть його полягає в тому, що ви робите тісто за своїм улюбленим рецептом бісквітного рулету, частину тіста фарбуєте харчовим барвником в потрібний колір, наносите цим тестом малюнок на пергамент (як в першому рецепті), але потім не заморожує, А Випікати малюнок у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 3-4 хвилини, виймаєте деко з духовки, виливаєте інше тісто і випікаєте рулет.Приємного чаювання!